Optimo

Šifra izdelka: Optimo

Razpoložljivost: Na zalogi

Količina:

Pravo ležišče za dober spanec je tisto, ki zadovolji vaše osebne potrebe po udobju in podpori. ne glede na to, ali si izberete ležišče z vzmetmi, iz pene, lateksa, vodno ali zračno posteljo, vedno ocenite udobje, podporo, trajnost in velikost ležišča.

Tako kot vaš priljubljen stol ali par čevljev je tudi vaše ležišče udobno še dolgo potem, ko vašemu telesu ne zagotavlja več ustrezne podpore.

Nekaj znakov, da potrebujete novo ležišče:
Ležišče je staro 5-7 let. Ležišče je potrebno menjati vsakih 5-7 let, saj se človeško telo in potrebe v času spreminjajo, starejši ko smo, več udobja potrebujemo. Priporočljivo je, da svoje ležišče vsakih nekaj let primerjate z novimi modeli ležišč na tržišču.
Zbujate se togi, odreveneli, z bolečinami.
Boljše spite drugod kot pa v svoji postelji (v hotelu).
Ležišče ima vidne znake predolge uporabe (ima vdolbine, tkanina je ohlapna, vidijo se deli notranjosti).

UDOBJE - Danes so najboljša ležišča sestavljena iz več plasti, ki so naložene druga na drugo in nudijo boljše udobje. Zaradi luksuznih materialov in izjemno mehkih tkanin s posebnimi obdelavami je ležišče na dotik še bolj prijetno.

PODPORA - Dobro ležišče nudi nežno podporo telesu v vseh točkah in drži hrbtenico v položaju strumno poravnanega vojaka. Posebej bodite pozorni na najtežje dele telesa, ramena, boke in križ.

TRAJNOST - Od kakovosti materialov, iz katerih je sestavljeno ležišče, je odvisno, kako dolgo nam bo ležišče nudilo ustrezno podporo in udobje.

VELIKOST - Zdrav človek se ponoči 40- do 60-krat premakne, zato potrebuje prostor za obračanje. Preverite, ali vam ležišče nudi dovolj prostora, da se prosto obračate. Ko kupujete ležišče skupaj s partnerjem, ga preizkušajta istočasno. Oba se uležita na hrbet, podložita roke pod glavo z razširjenimi komolci. Komolca se ne smeta dotikati. Ne pozabite tudi na dolžino ležišča, ležišče naj bi bilo 10-15 cm daljše od telesne višine.

Udobje je individualen občutek, zato je potrebno ležišče vedno preizkusiti. ne glede na trdoto ležišča ločimo tri različne občutke ležanja.