Matis

Šifra izdelka: Matis

Razpoložljivost: Na zalogi

Količina:

Eden od pomembnih elementov je tudi sedežna garnitura, kjer se lahko odpočijemo, si vzamemo čas samo zase ali s prijatelji in si naberemo novih moči. Seveda je od prostora odvisno, katera sedežna garnitura je najprimernejša. Če imamo velik prostor, se lahko odločimo za večjo sedežno garnituro, v kotni sestavi ali s posameznimi elementi, kot so samostojni trosed, dvosed, fotelj. Velikokrat je tudi počivalnik zelo primeren in estetsko lep element, ki nam omogoča vizualno zmanjšanje prostora, hkrati je to pohištvo, ki se ponaša z veliko udobnostjo in lepim izgledom.

Če prostor ni ovira in je dnevna soba večjih dimenzij, je pomembno, da to prednost izkoristimo in dnevno sobo opremimo tako, da prostor daje videz razsežnosti. To dosežemo, če prostoru pustimo, da diha, kar pomeni, da sedežna garnitura lahko stoji tudi na sredini prostora in ni potisnjena do stene. S tem sicer optično malenkostno zmanjšamo prostor, vendar je to včasih pomembno tudi zato, da, na primer, nimamo prevelike razdalje za gledanje televizije.

Ležišča v sedežnih garniturah so lahko izdelana na sistem pomožnega ležišča ali pa taka, da nam nadomeščajo posteljo. Ko se odločamo za sedežno garnituro z ležiščem, je treba vedeti, ali bomo dali prednost udobju in obliki sedežne garniture, ali ležišču, ki ga bo imela sedežna garnitura. Če ležišče rabimo samo občasno je zadovoljivo pomožno ležišče, kjer se izvlečnim mehanizmom širina sedeža poveča in tako ga lahko uporabljamo kot podaljšek za noge ob gledanju televizije, ali nasploh poležavanje na sedežni garnituri. Tudi če dobimo nepričakovan obisk, je pomožno ležišče primerno za prenočitev.

Sestava takega ležišča je ponavadi enostavnejša in primerna za občasno uporabo. Pri taki sedežni garnituri je večji poudarek na kakovosti in udobju sedežnega dela. Kadar se nam pojavlja stiska s prostorom in bo sedežna garnitura ponoči imela funkcijo postelje, je zelo pomembno, kako bo izdelano ležišče in kakšen bo sistem mehanizma, da bo čim lažje in hitrejše iz sedežne garniture narediti posteljo.